Afsluiting nieuwsberichten Print E-mail

De website Brede School De Weide is in 2007 opgezet om toekomstige bewoners van de wijk Europa te helpen bij het vinden van een school en kinderopvang. Daarnaast ook om hun op de hoogte te stellen van de ontwikkeling van de Brede School en de visie, missie, samenwerking en partners bekend te maken.

Inmiddels zijn we vijf jaar verder en is De Weide op de kaart gezet. Het doel van de website is zodoende bereikt!

Toch willen wij deze website laten bestaan; voornamelijk als zoekmachine voor ouders en andere geïnteresseerden en als  handige plaats waar alle gegevens van de partners verzameld staan. Wij zullen vanaf heden echter geen nieuwsberichten, foto's en nieuwsbrieven meer plaatsen. Hiervoor moet u op de sites van de verschillende partners zijn.

 
Project natuur verandert met de bewoners krantenartikel Print E-mail

Een stukje uit de krant over het project ‘Natuur verandert met de
bewoners’ en de ontwerpen die de kinderen hebben gemaakt. Geplaatst in het Gezinsblad onder het kopje Club Welzijn.

 
Juni 2012 Print E-mail

Na alle vakanties, vrije dagen, schoolreisjes en werkweken zijn de beide scholen aan hun laatste maand begonnen. Men is al weer bezig met de afscheidsmusicals. Ook de kinderopvang is al weer bezig met het plannen van een zomerfeest. Odion kan gelukkig met het mooie weer lekker buitenlopen, zij zijn regelmatig te zien in de wijk.

De kooi gonst ook van de activiteit. Grote en kleine buurtbewoners zijn hier regelmatig aan het voetballen en spelen.

De school is nu zo'n twee jaar in het gebouw en alle lokalen zijn inmiddels bezet. Bent u geïnteresseerd in het reilen en zeilen van alle partners, dan bent u van harte welkom. U kunt contact opnemen met de partners, te vinden op deze website.

 

 
Maart 2012 Print E-mail
Maart 2012
Het project ‘Muziek en Dans’ is voorbij. Wat hebben we veel muziek gemaakt en gehoord met z’n allen. De start was al erg muzikaal. Op het grote plein gingen we in twee groepen dansen onder leiding van de gymnastiekstagiaires. Eerst de groepen 5 t/m 8 en daarna de groepen 1 t/m 4 met daarbij peuters en ook cliënten van Odion. De laatste groep deed onder andere de ‘chi chi wa wa’ dans, een geweldig gezicht om alle kinderen te zien dansen. De weken daarna is er van alles gebeurd; er zijn diverse bezoekers geweest, er zijn huiskamerconcerten gegeven (ouders en kinderen speelden thuis in de buurt voor groepjes leerlingen), de muziekdocente van Odion, Betty, heeft muziekbijeenkomsten gehouden, er zijn diverse muzieklessen geweest, er zijn muziekinstrumenten en andere knutselwerken gemaakt en zo kan ik nog wel doorgaan. Als afsluiting was er donderdagavond een inloopavond, waarvoor heel veel belangstelling was. In allerlei groepen werd een optreden gedaan en er was veel te zien. In de centrale hal was zelf een optreden van de groep “Purple”. We kunnen weer een geslaagd gezamenlijk project afsluiten!
 
Februari 2012 Print E-mail

En dan is het zomaar weer 2012. De Brede School groeit en groeit en de activiteiten ook. We zijn druk bezig met het voorbereiden van het gezamenlijke project “Muziek en Dans” waarin weer allerlei activiteiten in en buiten de groepen worden gedaan met veel geluid. Alle partners doen hier aan mee!

Vandaag is het feest bij de beide scholen. De Venne viert carnaval en Weidevogels viert de verjaardagen van alle juffen in één keer. Er zijn heel veel verklede kinderen en iedereen is aan het genieten.

Nog een weekje en dan zijn de scholen een hele week vrij; krokusvakantie. Op maandag 5 maart gaat iedereen weer fris beginnen.

 
December 2011 Print E-mail

Sinterklaas

Vrijdag 2 december was het weer zo ver! Sinterklaas op Weide met dit jaar wel zeven Pieten. Waarvan een Piet enorm verliefd op meester Theun. Sint kwam vrijdagmorgen aan in een prachtige oude auto. Nadat Sint rustig een rondje langs alle ouders, broertjes en zusjes en kinderen van de school had gelopen, ging het feest binnen verder! Daar vond op het podium het huwelijk plaats en hebben we veel gezongen en gedanst! Sinterklaas ging toen de klassen rond en de Pieten zorgden dat alle kinderen cadeautjes kregen. Het was een geweldige dag en de sfeer was prima! Alle kinderen hebben enorm genoten. Voor de kinderen is het wel een enorme geruststelling dat meester Theun niet met zijn vrouw naar Spanje is vertrokken, maar lekker bij ons op de Weide blijft!

 
November 2011 Print E-mail

Op de Brede School zijn de feestdagen al weer volop aan de gang. Op 11 november is er in de groepen en in de wijk volop gezongen. Ook gingen de groepen 3/4 op bezoek bij enkele groepen van Odion.

De scholen zijn versierd voor Sinterklaas en ook bij de andere gebruikers zal de Sint alweer te voorschijn komen. Op 21 november is er een voorstelling in de speelzaal voor de peuters van het Kinderdagverblijf en de Peuterspeelzaal en de groepen 1, 2 en 3 van de beide scholen. De voorstelling heet ‘Waar is Pietje nu’, die wordt uitgevoerd door een heuse theatergroep.

Op 30 november wordt het Sinterklaasfeest gevierd bij Odion en 2 december bij het Kinderdagverblijf en de scholen.

Wij hebben er veel zin in en zijn natuurlijk benieuwd hoe de Sint dit jaar weer bij ons aankomt en wensen iedereen een fijn Sinterklaasfeest.

 
Oktober 2011 - Nieuwe schooljaar Print E-mail

Ik ben alweer veel te laat om wat te melden over het nieuwe schooljaar, maar de tijd gaat dan ook zo snel!

Op 5 september 2011 zijn de beide scholen en de peuters weer begonnen. De Boomgaard (Odion) en de Vlindertuin (kinderdagverblijf) waren weer blij dat we er waren. Het was best stil in de vakantie op Brede School De Weide.

Op vrijdag 9 september zongen we weer vrolijk ons ‘brede schoollied’. Het stormde aardig, maar daar kwamen we makkelijk overheen, omdat de meeste kinderen het lied goed kennen. Erg gezellig.

Er waren op beide scholen veel nieuwe kinderen, maar de waren snel gewend.

Vorige week was er weer een ‘muziek met Odion’. Muziekdocente Betty heeft weer heerlijk gezongen en gedanst met kinderen van Odion en van de Vlindertuin. Voor de kinderen van de Vlindertuin was het voor het eerst, maar ook zij hebben genoten.

Deze week was de opening van de Kinderboekenweek voor beide scholen. Alle leerkrachten zongen een lied over ‘helden’. ‘Helden’ is het thema van de kinderboekenweek. Tijdens het lied werden er allemaal plaatjes van helden getoond. Dit leverde zoveel plezier op, dat ons lied niet echt meer werd gehoord. Daarna deden we het lied nog maar eens, maar dan zonder plaatjes. De kinderen hebben het toen goed verstaan en konden ook nog fijn meezingen.

Nog een weekje en dan is het voor de scholen alweer herfstvakantie.

 
April 2011 - Pasen Print E-mail

Pasen

Vandaag is de laatste dag voor een lang weekend vrij i.v.m. Pasen. Natuurlijk is er stilgestaan bij Pasen.

De Venne heeft vanmorgen een paasviering gehad in de speelzaal. Tijdens de dag werd er ook een speurtocht gehouden.

Van half 10 tot 10 uur werd er in alle groepen voorgelezen. Kinderen van groep 1 t/m 4 en 5 t/m 8 van beide scholen gingen op bezoek bij leerkrachten en ander personeel. Ook cliënten van Odion kwamen gezellig langs om te luisteren naar allerlei Paas verhalen.

Tussen de middag werd er in de groepen geluncht. Dit werd verzorgd door de Ouderraden. Hiervoor willen we alle ouders natuurlijk bedanken.

Vanwege het mooie weer is er ook veel buiten gespeeld. Met nieuw stoepkrijt en nieuw spelmateriaal is er heerlijk gespeeld.

Nu maar hopen dat het met Pasen net zo mooi weer blijft!

 
Februari 2011 - Project "Kinderen van Europa op reis" Print E-mail

Na bijna twee volle maanden is het project 'Kinderen van Europa op reis' donderdag 17 februari feestelijk afgesloten met een expositie. Wat is er veel gebeurd en wat hebben de kinderen veel geleerd.

Vooraf zijn de leerkrachten meerdere keren geïnformeerd over het doel van het project, de inhoud, de werkvormen en de bezoeken. Na de start, waarover al eerder gemeld is, is er heel veel in de klas gedaan met de door Wherelant aangeboden lessen en suggesties. Belangrijk met dit project was dat ze aan de slag gingen met waar woon ik, waar kom ik vandaag, hoe heet mijn straat, waar verwijst dit naar, etc. In de klas is hierover heel veel te zien; verhalen, tekeningen, stambomen en nog veel meer. Ook zijn er diverse bezoekers in de school geweest. Hierover heeft u in de wijkkrant en op www.weidevenner.nl al meer kunnen lezen. Zo heeft Vincent Nijenhuis in diverse groepen verteld over de historie van Purmerend. Ook is Jan de Waard op bezoek geweest om te vertellen over archeologische vondsten uit de Weidevenne. Kunstenaar Hans van Houwelingen, heeft kinderen meegenomen naar het kunstwerk 'Hartritme', wat te vinden is langs het Kanaal even voorbij Brede School De Weide. Ook de nieuw te bouwen brug is in de groepen besproken met de architect Marijn Schenk. Op hun website, www.nextarchitects.nl, zijn zelfs enkele ontwerpen te zien. Voor de kleuters was er weer bezoek van een boer met traktor en een pony. En zo nog veel meer.

Op donderdag 10 februari waren er in de ochtend en de middag workshops onder leiding van allerlei creatieve begeleiders via Kunstencentrum Wherelant, met behulp van ouders. De kinderen hebben kennis gemaakt met allerlei technieken.

Vanuit Odion zijn cliënten bezig geweest met het versieren van één van de koeien in de centrale hal. Verder zijn ze aanwezig geweest bij diverse voorstellingen en hebben ze de expositie bekeken.

Ook De Vlindertuin, het Lieveheersbeestje en de Hooiberg hebben zo hier en daar wat meegekeken of gedaan met het project.

Wij willen Wherelant en Clup bedanken voor het vele werk wat zij gedaan hebben om dit project mogelijk te maken. Daarnaast alle vrijwilligers en ouders die ons tijdens de vele activiteiten hebben geholpen en begeleid. Het was een groot succes. Er zijn tijdens het project vele foto's gemaakt.

 

  

 
Januari 2011 - Project "Kinderen van Europa op reis" Print E-mail
Dinsdag 4 januari zijn we gestart met het Project "Kinderen van Europa op reis". We hoeven gelukkig niet ver weg want het betreft de wijk waar we in wonen. Het project 'Kinderen van Europa op reis' heeft als doel bij de kinderen het gevoel te versterken dat ze verbonden zijn met hun wijk en de mensen die daar wonen. De opening was een toneelstuk. Alle kinderen van de school en ook cliënten van Odion hebben genoten van het optreden van juf Nancy en juf Nicky, terwijl juf Margriet een verhaal voorlas.

In de komende weken zullen er meerdere activiteiten zijn voor alle partners van de school. In de nieuwsbrief (te zien op deze website) kunt u hierover meer lezen. Ook wordt er verslag gedaan op www.weidevenner.nl. Deze website is een initiatief van de kerngroep Weidevenne. Een verslaggeefster hiervan komt regelmatig bij onze activiteiten kijken en daarna schrijft ze een stukje op de website. Ook zijn er in de centrale hal prachtige kunstkoeien te bewonderen. Loopt u daar gerust eens heen. Het project duurt tot de krokusvakantie.

 

 
«StartPrev1234NextEnd»

Page 1 of 4